Årsager til knæsmerter

Knæsmerter kan forårsages af sportsskader eller traumer (f.eks. en ulykke). I de fleste tilfælde er smerten helt enkelt forårsaget af slidtage, en følge en normal degenerativ aldring og anstrengende aktiviteter så som fodbold, løb, cykling eller arbejde (f.eks. på byggepladser), som alt sammen påvirker knæene og slider brusket.

Fodens biomekanik

Bortset fra sport, arbejde, alder, skader, traumer eller fejlagtig gang kan fodens biomekanik spille en vigtig rolle i patellofemoral syndromet. De fleste fysioterapeuter og fodspecialister er enige om, at vores måde at gå på samt placeringen af vores fødder og ankler har en stor indflydelse på vores ben, knæ, hofter og nederste del af ryggen. Over halvdelen af befolkningen har en tilstand kaldet overpronation. Det indebærer indadrotation i fod og ankel, samt kollaps af fodbuerne under gang og løb.

Overpronation påvirker ikke kun fødderne, det forårsager også, at underbenet roterer indad. Knæet er koblingen mellem de øvre og nedre benknogler og er et slags hængsel udformet til at bøje og strække underbenet. Til forskel fra vores ankler og hofteled er knæene ikke konstrueret til at rotere. Imidlertid sker der det, at når foden ruller indad pga. overpronation, er den nederste benknogle tvunget til at rotere, hvilket giver en unormal påvirkning på knæleddet, som resulterer i dårlig knæfunktion. Dette kommer uundgåeligt til at give overdreven slidtage på knæene, hvilket forårsager langvarige skader og kroniske smerter.

FootActives indlægssåler

Indlægssåler er en billig måde at fjerne overpronation og kan være til stor hjælp ved behandling af knæsmerter, forudsat at de anvendes i kombination med andre former for terapi, specielle styrkeøvelser og fysioterapi.

Ved at rette op på balancen i fødder og vrist hjælper FootActives indlægssåler med at mindske indadrotation af benet, som er en hyppig årsag til knæledsproblemer.

De fleste (professionelle) idrætsfolk bruger indlægssåler i deres sko for at sikre korrekt stilling af fødder, ben og knæ. FootActives indlægssål bidrager til at understøtte den rette funktion af knæleddet gennem korrigering af overpronation, og eliminerer derved en af årsagerne til patellofemoral smerte. Hvis fødderne pronerer for meget, er der en god sandsynlighed for, at FootActives indlægssåler giver dig smertelindring.