Lændesmerter og fødderne – Hvad skyldes lændesmerter?

Den hyppigste årsag til lændeproblemer er en dårlig kropsholdning. Når man sidder ved computer og skrivebord hjemme eller på arbejde, eller man ser tv, så har de fleste en tendens til at synke sammen og overbelaste musklerne i skuldrene, øverste og nederste dele af ryggen.

Dårlig holdning kan også komme, når vi er på fødderne i for mange timer. Når vi bliver ældre, forværres vores kropsholdning gradvist og de fleste af os er ikke engang klar over kropsholdningen!

Hvad ganske få mennesker indser er, at dårlig holdning begynder ved fødderne! Mere end halvdelen af befolkningen lider af en tilstand som kaldes ”overpronation”, hvor fødder og ankler ruller overdrevet indad og dermed sætter hele kroppen ud af balance.

Overpronation gør, at benene roterer indad, mens bækkenet tipper fremad. Dette resulterer i en forstærket krumning af rygraden og vedvarende spændinger i musklerne i den nedre ryd. Personer som lider af lændesmerte, specielt efter lange perioder med ståen eller gåen, må tage hensyn til årsagen, som stammer fra deres fødder.

Ortopædiske indlægssåler mod lændesmerter

Ortopædiske indlægssåler korrigerer og mindsker overpronation og genopretter vores naturlige gang. Et nyt studie fra USA fandt ud af, at egenskaper hos en persons gang kan bidrage til kroniske lændesmerter. 68 % af deltagerne i undersøgelsen, som alle led af lændesmerter, oplevede en forbedring af lændesmerterne efter at have gået med ortopædiske indlægssåler.

FootActives indlægssåler forhindrer overpronation og reducerer dermed vrid af underbenet og medfølgende tip i bækkenet. Den forbedrede kropsholdning kommer til at lindre spændingerne i de nederste rygmuskler.