Akilles tendinitis – senebetændelse

Senebetændelse

Akillessenen er den længste sene i kroppen og kobler hælbenet til lægmusklerne bagved fodleddet.

Akilles tendinitis smerter er fokuseret lige over bagsiden af hælen og forårsager ofte ekstremt stramme lægmuskler. De ramte fortæller, at området er ømt ved berøring og selv korte gåture kan forsage smerte ved hvert skridt.

Hvad skyldes akilles tendinitis?

Vedvarende stress på akillessenen forårsager irritation og betændelse, som gør ondt.

I visse alvorlige tilfælde kan det føre til, at senen brister!

Kronisk overanstrengelse kan føre til forandringer i akillessenen også, hvilket igen kan føre til degenerering og fortykkelse af senen. Stramme lægmuskler er en anden årsag, så husk altid at varme op inden træning!

Den hyppigste årsag til denne tilstand er overpronation. Eftersom fødderne ruller overdrevet indad, er det nederste af benet tvunget til at rotere indad, hvilket giver et stort pres på lægmusklerne.

Lægmusklerne er koblet sammen med akillessenen, som kaldes ”det svageste led”. Denne sene bliver overanstrengt, hvilket fører til irritation og betændelse.

Behandlingsalternativ – Hvad du kan gøre

Anvend FootActive indlægssåler for at forhindre overpronation. Ved at bruge indlægssåler mindskes belastningen på akillessenen betydeligt, hvilket giver senerne en mulighed for at hele. Indlægssåler forhindrer også at situationen forværres, hvilket mindsker risikoen for senebristning.

Udover at bære ortopædiske såler for at forhindre akilles tendinitis eller tendinopati, anbefales det, at du forsigtigt strækker akillessenen og musklerne, inden du deltager i fysisk aktivitet så som løb eller anden sport. Lav strækøvelserne langsomt og forsigtigt, stræk til du mærker et træk, men ingen smerte.