Hvad er Mortons neuroma?

Symptomer og årsager

Mortons neuroma skyldes sammentrykning af tredje og fjerde mellemfodsknogle, som så presser på en vigtig nerve i foden. Mortons neuroma minder om metatarsalgia, men har ofte også symptomer som følelsesløshed og prikken i tæerne. Mortons neuroma er helt enkelt en fortykkelse eller hævelse i det væv, som omringer den nerve, der fører til tæerne.

Højhælede sko er ikke den eneste årsag til denne smertefulde tilstand i foden. Visse andre fodsygdomme så som ligtorne, platfod eller hammertæer kan også øge trykket på foden og forårsage Mortons neuroma. Nogle mennesker rammes af konsekvenserne ved at have gået i højhælede sko i alt for mange år!

Behandling og lindring

FootActive indlægssåler bidrager til at mindske de smertefulde symptomer, når du bruger modesko og højhælede sko, da smerten og trykket på forfoden mindskes. FootActive Catwalk er lige det indlæg, du har brug for!

Disse ortopædiske indlæg støtter forfoden og hjælper med at forhindre mellemfoden i at synke sammen. Dette bidrager til at mindske sammenklemning af nerven og den forbundne prikken og smerte, som følger med Mortons neuroma.

Mortons neuroma kan også opstå, når man bruger almindelige, flade sko. FootActive Comfort er løsningen for de påvirkede. Disse ortopædiske indlæg til flade sko, støvler eller sportssko med indbygget forfodsstøtte hjælper med at løfte benstrukturen i forfoden, hvilket mindsker trykket og friktionen på mellemfodsknoglen, led og nerver.

Udover at bruge ortopædiske indlægssåler for at forhindre akilles tendinitis eller tendinopati anbefales det forsigtigt at strække akillessenen og musklerne ud, inden du deltager i nogle fysiske aktiviteter så som løb eller anden sport. Udfør strækøvelserne langsomt og forsigtigt, stræk til det punkt hvor du mærker et træk men ingen smerte.