Indlægssåler til børn

Det bør noteres, at alle små børn er platfodede, hvilket er helt normalt. Ved 4-5 års alderen begynder fodbuen at udvikles og med 7-8 års alderen bør en normal fodbue være synlig.

Men hos mange børn forbliver foden flad (platfod) eller også får barnet en lav fodbue. Højden på fodbuen er dog ikke det store problem for børn. Det vigtige er, om dit barn har overdreven pronation eller overpronation dvs. en indadrotation af anklerne fremprovokeret af en lav eller flad fodbue.

Overpronation er let at diagnostisere. Hvis du tegner en imaginær linje fra spidsen af ankelknoglen ned til jorden, og den linje ender ved siden af foden, så overpronerer dit barn og fødderne har brug for korrektion (se foto til højre). Overpronation kan føre til, at barnet udvikler et unormalt gangmønster. I de tidlige år oplever disse børn måske ikke nogle specielle fodproblemer, men senere er de tilbøjelige til at udvikle problemer så som hælsmerter hos børn (Server sygdom), knæsmerter hos børn (Osgood-Schlatters sygdom), generelle fodsmerter, ankelsmerter og/eller ømme ben. Vokseværk (som alle børn oplever) er ofte meget værre hos børn med overpronerede fødder end hos børn med ”normale” fødder.

Schlatter-knæ er smerter omkring den forreste del af knæet. Det opstår ofte hos børn i 10-15 års alderen, når senen, der løber fra patella (knæskallen) til tibiale tuberositas (”knolden” på forsiden af skinnebenet lige under knæet) trækker for meget. Dette gør, at vækstpladen, som sidder ved tibiale tuberositas, bliver irriteret og betændt, hvilket fører til smerter og ubehag. Overpronation får knæet til at falde indad og øger dermed belastningen på knæhaserne og på tibiale tuberositas.

Server sygdom er et problem lignende Osgood-Schlatters sygdom idet den også indebærer et overdrevet træk på en vækstplade. Problemet opstår, når akillessenen trækker for meget på sit fastgørelsespunkt på bagsiden af hælen, hvilket forårsager en inflammation af epifyseskiven (vækstpladen). Overpronation bidrager yderligere til dette almindelige problem og indlægssåler kan hjælpe med at lindre begge symptomerne.

FootActive Kids

FootActive Kids ortopædiske såler er indlægssåler af medicinsk kvalitet udviklet af australske fodspecialister, for at give en biomekanisk støtte og gendanne dit barns naturlige gangmønster. Ved at rette op på barnets fødder tidligt lader det fødderne udvikle sig mere naturligt og mange biomekaniske problemer kan forhindres eller nedtones. FootActive Kids indlægssåler er sikre at anvende, men hvis dit barn lider af en misdannelse af foden eller en bestemt sygdom, så anbefaler vi, at I kontakter jeres praktiserende læge eller specialist inden I anvender FootActive Kids.