Indlægssåler til sport og løb

Anvendelsen af ortopædiske indlægssåler er blevet mere almindeligt de seneste 10 år. De fleste professionelle atleter har nu indlægssåler, specielt langdistanceløbere. Sportsskader involverer ofte muskelskader i led, knogler, sener eller ledbånd. Det primære mål med indlægssåler er at forbedre funktionen af den skadede eller udsatte kropsdel og at lette genetableringen af kroppen ved at støtte ryg, led, muskler samt ledbånd og sener.

Indlægssåler anbefales efter diagnose fra læger, fodspecialister, ortopædkirurg, fysioterapeuter eller kiropraktor. I visse tilfælde kan en analyse af gangstilen bruges for at bestemme graden af pronation og supination, vægtfordeling, unormale trykpunkter osv.

Det er vigtigt at vide, at dit gangmønster er normalt og at du ikke lider af overpronation eller andre afvigelser i bevægelsesmønsteret. Hvis du gør det, vil det forårsage ekstra spændinger og belastninger på dine muskler, led og ledbånd. Uanset hvor mange penge du bruger på løbesko, så er de ikke designet til at korrigere for overdreven pronation, hvilket ofte påstås af de store sportsskoproducenter.

Almindelige skader og hvilke indlægssåler kan  anvendes

De mest almindelige sports- og løbeskader hvor overpronation kan spille en stor rolle, er: plantar fasciitis (hælsmerter/hælspore), akilles tendonitis, senebetændelse og løberknæ. I alle disse tilfælde kan indlægssåler være til hjælp i behandlingen såvel som virke forebyggende på smerter og skader.

Typer af ortopædiske indlægssåler

Generelt kan man sige, at der findes to typer af ortopædiske indlægssåler: skræddersyede (på recept) og færdige ”off the shelf” såler. Skræddersyede indlægssåler er kun tilgængelige fra fodspecialister og fysioterapeuter. Skræddersyede indlægssåler kan koste alt i mellem DKK 1000 og DKK 2500 per par. På grund af omkostninger og tidsfaktoren, samt det faktum at ikke alle har brug for skræddersyede indlægssåler, benytter flere og flere mennesker nu færdige indlægssåler. Størstedelen af lægepersonalet kommer kun til at anvende skræddersyede indlægssåler på recept til patienter med alvorlige biomekaniske lidelser. For personer med generel overpronation giver en færdig indlægssål tilstrækkeligt med støtte og biomekanisk kontrol.

Det bør dog noteres, at ikke alle ortopædiske indlægssåler er ens. I dag findes der et stort udbud af indlægsåler – ortopædiske og med støtte til svangen. Men få af disse produkter har rigtige ortopædiske egenskaber dvs. en dyb hælkop, stærk svangstøtte og indbygget forhøjning af mellemfoden. De fleste af disse produkter giver absorbering og komfort, men ikke nogen rigtig biomekanisk støtte.

FootActive Sports

FootActive Sports er en ortopædisk indlægssål med en stærk svangstøtte og andre biomekaniske egenskaber. Om du er løber, atlet eller du vandrer (i terræn), så er denne sportssål den anbefalede til dig. Sålen egner sig til de fleste typer af sportssko f.eks. jogging/løbesko, tennis-, basket-, håndbold- og floorballsko mm. Selv vandresko og -støvler, arbejdssko og de fleste almindelige sko og støvler.

Produktet er lavet af blød, absorberende PU og gele indkapslet i en hårdere plastskal for at give god biomekanisk kontrol.

Produktdetaljer & fordele:

 • Et sportsindlæg i fuld længde og høj kvalitet udviklet af australske fodspecialister.
 • Korrigerer overpronation, sammensunkne fodbuer og platfødder.
 • Designet til at passe til løbesko, vandresko, tennis-, golf-, håndbold- og indendørssko. Passer også til vandrestøvler og vandresko samt arbejdssko og -støvler.
 • Lavet af holdbart og absorberende PU og med en fast ydre skal af TPU plast.
 • Støtdæmpende gelehæl og polstring i forfoden.
 • Dyb hælkop, stærk svangstøtte og indbygget forhøjning til mellemfoden.
 • Indlægget kan klippes til med en almindelig saks for bedre pasform.

FootActive UltraLite

Innleggssålen UltraLite er spesialdesignet til sports- og fritidsbruk samt hverdagsbruk.

Den superlette, høyteknologiske sålen er spesielt utviklet til sportsaktiviteter der innleggssålens vekt er viktig, f.eks. i løping og friidrett. Uansett om du konkurrerer eller streber etter personlige rekorder, gir UltraLite deg optimal komfort.

Sålene veier bare 40 gram, men gir deg god støtte til fotbuen.

I hæl og forfot er det fjærputer for maksimal demping.

 • Ultralet højteknologisk materiale
 • Overfladelag i åndbart materiale med sølvionteknologi
 • Effektiv understøttelse af fodsbuen takket være specialudviklet biomekanisk teknologi
 • Blød støtte til hæl og mellemfodsknogler
 • Polstrede puder under hæl og forfod for maksimal støddæmpning
 • Fleksibel og fjerlet (ca. 40 gram pr. sål)
 • Til løbesko, træningssko og vandresko
 • Udviklet af australske fodspecialister med den nyeste teknologi og innovative materialer